Sportclub Rijssen hard onderuit tegen Bruchterveld

Na een lange winterstop was het zaterdag 10 maart eindelijk zover. En om het contrast nog groter te maken, was het haast een zomerse zaterdagmiddag op De Koerbelt. Iets dat voor velen het teken was naar buiten te komen en de wedstrijd langs de lijn te komen bekijken. Op een redelijke grasmat gaat de nummer 2 van de competitie proberen de 3 punten mee naar Bruchterveld te nemen. Op voorhand is de kans daarop redelijk groot, zeker omdat de v.v. Bruchterveld de afgelopen periode op het lokale kunstgras door heeft kunnen trainen en – als PH niet had meegedaan – de koploper was geweest. Bij Sportclub Rijssen kon er vaak niet worden getraind, zodat er de afgelopen periode enkele oefenwedstrijden waren geregeld. Gelet op het resultaat van de wedstrijd in Bruchterveld was Willems toch optimistisch. Het team zelf kent weinig aanpassingen en begint met de jeugd op de reservebank.

Met de door verzekeringskantoor Dannenberg - Attentiv Rijssen geschonken wedstrijdbal wisten de pupillen van de week Mailaa en Maischa Nijland de handen op elkaar te krijgen en de spitsen van Sportclub de weg te wijzen naar het doel van Bruchterveld. Daarna was het de beurt aan de senioren en dat bleek voor hen toch een stuk lastiger. Na een periode van aftasten door beide teams was het Bruchterveld dat de wedstrijd naar zich toe trok. Met snel spel werd Sportclub onder druk gezet en dat resulteerde na zo’n 20 minuten in gejuich bij de meegereisde supporters. Te vroeg, want Martijn Schottert wist de inzet in samenwerking met de paal op miraculeuze wijze nog net voor de doellijn te keren. In de 34e minuut moest Evan Aalderink gewisseld worden wegens een blessure en kwam jongeling Jasper Kreijkes hem vervangen. Na 40 minuten spelen was er weer een goede snelle aanval van Bruchterveld aan de rechterkant. Daarbij werd de bal op de schoen gelegd van Roeleveld en die wist wel raad met deze goede kans. 0-1. Na deze treffer moest Sportclub alle zeilen bijzetten om niet voor rust al kansloos te zijn. Dat lukte, onder andere door het goede spel van stopper William Witten, wonderwel zodat de ruststand 0-1 was.

Na rust zien we een nog beter spelend Bruchterveld dat de duimschroeven nog strakker aandraaide. Op het snelle spel via de zijkanten had Sportclub geen antwoord en moest zich veelal beperken tot tegenhouden. In de 50e minuut opnieuw een aanval die snel naar de zijkant werd gespeeld en daarna scherp werd voorgetrokken door Dijk. Lubbers kopte tegendraads de 0-2 achter de kansloze Ronnie Nijland. De geblesseerde Maxim van Straaten moet vervolgens worden gewisseld voor Tygo Pijffers, die daarmee de gemiddelde leeftijd van het team opnieuw naar beneden bijstelde. Martijn verhuisde vervolgens naar de spits. In de 75e minuut was het Thijs Tijink die uit een goede aanval van Sportclub dacht te scoren, maar zijn schot ging via buitenkant paal naast het doel van Bruchterveld. Toen was ook het moment daar om de 3e jongeling Matthijs Tempert minuten speeltijd te geven en werd Dirk Oosthoek gewisseld. En hoewel er door Sportclub, onder aanvoering van Devlin Roessink, beter wordt gevoetbald, is het Bruchterveld dat nog enkele keren scoort, omdat er door onervarenheid fouten worden gemaakt in de verdediging. De gewisselde Op de Haar weet nog 2 keer te scoren (77e minuut) en ook Altena weet het net te vinden, zodat de stand uitkomt op 0-5.

Na precies 90 minuten floot de uitstekende scheidsrechter J. Otter voor de laatste keer en konden we de balans opmaken. We zagen een attractief spelend Bruchterveld dat met snel spel goede kansen wist te creëren en terecht wint en het doelsaldo, zoals gewenst door de trainer, flink opschroeft. Sportclub moest zich veelal beperken tot verdedigen en kwam slechts enkele malen gevaarlijk voor het doel. Dat kwam vooral omdat ze zich niet neerlegden bij de stand van zaken en gewoon bleven proberen en daarmee een pluim verdienden.

» Laatste sportnieuws

» meer sportnieuws

 

» Audio/video