Onnodig verlies voor RKSV bij Glanerbrug

Onnodig en zuur verlies is Enschede, na een 0-2 voorsprong en vele kansen op meer doelpunten. De ploeg deed zichzelf tekort en nadat men met tien man het laatste kwartier moest uitspelen sloeg Sportlust Glanerbrug toe. De eerste overwinning komt wel steeds dichterbij.

Om 15:00 uur was de aftrap en vanaf het begin was R.K.S.V. Rijssen wat alerter en beter. Na negen minuten leverde dat de 0-1 op, na een prima pass van Kevin Troost schoot Tijs Blokhorst met links raak. Slechts tien minuten later verdubbelde diezelfde spits de score, nadat Joost Nollen niet zelfzuchtig was en de bal panklaar legde. 0-2 voorsprong en dit had minimaal 0-3 moeten zijn, echter misten diverse spelers enorme kansen op een treffer. Vlak voor rust onoplettendheid bij een corner tegen en de lange verdediger kon ongehinderd binnen leggen, 1-2 ruststand.

Na rust wederom enkele prima mogelijkheden die niet afgemaakt werden. Hierdoor bleef Sportlust Glanerbrug in de wedstrijd, die tot dan toe niet goed aan het spelen waren. De verdediging van de Rijssenaren stond als een huis en op de counter bleven er kansen komen om de score uit te breiden. Na 75 minuten maakte Joost Nollen een tweede domme sliding, waardoor hij voor de tweede keer geel kreeg en R.K.S.V. Rijssen met een man minder verder moest. De druk werd te groot en de fysiek sterke thuisploeg scoorde nog driemaal. Hierdoor werd het een onterechte 4-2 nederlaag.

De groep moet geloof houden in eigen kunnen, 75 minuten lang was het de betere ploeg tegen de nummer drie uit de competitie. Komende weken speelt het thuis tegen Sportclub Enschede en Achilles Enschede, beide tegenstanders zouden te pakken moeten zijn. Een zelfde inzet is vereist en met iets meer scherpte voor de goal levert het binnenkort de eerste winst op. Kop op jongens!

Sportlust Glanerbrug - R.K.S.V. Rijssen: 4-2 9. Blokhorst (0-1)

  • 19. Blokhorst (0-2)
  • 44. Sportlust Glanerbrug (1-2)
  • 81. Sportlust Glanerbrug (2-2)
  • 85. Sportlust Glanerbrug (3-2)
  • 90. Sportlust Glanerbrug (4-2)

Opstelling R.K.S.V. Rijssen: Krasniqi, M. Troost, Brunnekreef, Boezerooij, Smits, Mensink (C), K. Troost, Zwoferink (69. Loohuis) Nollen, Blokhorst en Pluimers (60. Dekker). Foto inzet boven: Hidde Brunnekreef had zijn tweede basisplaats na een blessure en speelde centraal achterin een prima wedstrijd