Broers Seppenwoolde gaan hardlopen in Parijs voor War Trauma Foundation

Vrijdag 22 september gaan de broers Frank en Wouter Seppenwoolde hardlopen in Parijs en doen mee aan Disney Run Parijs en willen geld inzamelen voor War Trauma Foundation.

War Trauma Foundation biedt geestelijke ondersteuningshulp aan mensen in nood in oorlogsgebieden, mensen die getroffen zijn door een ramp of aanslag, mensen die veel verdriet hebben om het verlies van familie en hun geliefden en dit niet kunnen verwerken.

Frank en Wouter: "Wij vinden het bijzonder omdat er eigenlijk geen grotere tegenstelling kan zijn tussen de droomwereld van Disneyland Parijs en de harde realiteit in vluchtelingenkampen in Syrië en Afrika.

We horen er bijna dagelijks over in de media. Mensen die oorlog en geweld ontvluchten en alles moeten achterlaten in Syrië, Irak, Congo, Soedan en nog veel meer landen. Ze leven nog wel maar de verschrikkelijke dingen die ze hebben meegemaakt vergeten ze niet. Kinderen worden 's nachts huilend wakker en vaders en moeders zijn depressief omdat ze maar blijven denken aan wat er gebeurd is. Er zijn veel organisaties die hen helpen met eten en onderdak, maar vaak word hun geestelijk gezondheid vergeten. Terwijl dit zo ontzettend belangrijk is. Als oorlogsoverlevenden hun trauma kunnen verwerken kunnen ze weer bouwen aan een toekomst voor hunzelf, hun gezin, en hun land. Ze denken niet meer aan oorlog, maar aan vrede.

Dit is waarom wij War Trauma Foundation willen helpen:

War Trauma Foundation traint psychologen en verplegers om op de geestelijke gezondheid te letten van mensen die oorlog of een ramp hebben meegemaakt.

Op 22 september lopen we in Parijs de Disneyrun. Frank loopt de 5 km en Wouter loopt de 5 km en de 1 km op zaterdag".

Het is mogelijk Frank en Wouter in dit goede doel te steunen op:

http://pif.one/frankenwouter


 Heeft u tips voor de sportredactie van Radio 350?

Mail ons op sport@radio350.nl.