R.K.S.V. start met gelijkspel tegen SC Rijssen

De competitiestart resulteerde thuis tegen Sportclub Rijssen in een 1-1 gelijkspel, een terechte uitslag aangezien beide ploegen niet goed genoeg waren. Kansen waren er voldoende, het spel golfde op en neer. Op een nat veld waren er veel duels en kregen beide ploegen enkele gele kaarten.

Door de hevige regenval en het onweer was het afwachten of er om half drie afgetrapt kon worden. Gelukkig stopte het onweer op tijd en konden beide Rijssense teams de wei in. R.K.S.V. Rijssen heeft een grote metamorfose ondergaan, het erg jonge team presteerde tot deze wedstrijd wisselvallig. Voor de bezoekers gold hetzelfde, enkele mutaties en wisselende resultaten. De eerste 25 minuten waren de oranjehemden wat beter, hadden een klein overwicht en kregen enkele kansjes. Plotsklaps leek de wedstrijd te kantelen toen de jonge scheidsrechter meende gezien te hebben dat iemand van Sportclub naar de grond was gewerkt. Dit trok hij later weer in twijfel, in ieder geval een erg makkelijk gegeven mogelijkheid. Een penalty voor de bezoekers, echter schoot Marthijn Schottert de bal zwak in de handen van keeper Petrit Krasniqi. Een paar minuten later kwam oranje-zwart op voorsprong, na goed doorzetten en een assist van Bram Meulman scoorde Tijs Blokhorst met het hoofd. 1-0! Echter kon er niet lang van genoten worden, slechts enkele minuten later scoorde Tijs Theijink de 1-1. Een lage voorzet vanaf links werd bij de tweede paal binnen gewerkt.

Na rust begonnen de gasten erg sterk, naast enkele corners had men ook wat kansjes om een voorsprong te nemen. Er werd echter niet gescoord en hierna nam R.K.S.V. Rijssen het initiatief weer over. Voor de thuisploeg kwamen er ook enkele corners en kansjes, de grootste kans was voor Kevin Troost. Op enkele meters voor het doel schoot hij de bal tegen de keeper aan, de verwachte 2-1 werd knap voorkomen door de doelman. Het laatste kwartier werd er weinig meer gecreëerd. Inzet was er voldoende en dit leverde in totaal zelfs zeven gele kaarten op, drie voor de thuisploeg en vier voor de gasten. Een terechte uitslag van 1-1, beide ploegen waren niet goed genoeg en een verliezer was ook niet verdiend geweest.

Komende zaterdag spelen we uit bij Drienerlo, deze ploeg won knap met 2-4 bij Sportclub Enschede. De studenten in het groen-wit gaven zelf aan bij de top drie te willen eindigen, R.K.S.V. Rijssen kan dus haar borst nat maken. De inzet was prima, echter waren sommige spelers niet zo goed als tegen Blauw Wit’66. Laten we hopen dat we wederom een resultaat neer kunnen zetten, zaterdag 29 september om 14:30 uur in Enschede.

R.K.S.V. Rijssen - Sportclub RIjssen 1-1

  1. Blokhorst (1-0)
  2. 38. Theijink (1-1)

Opstelling R.K.S.V. Rijssen: Krasniqi, Smits, Boezerooij, Brunnekreef (32. Hof), M. Troost, Mensink (C), Embsen (40. Nollen), K. Troost, Zwoferink, Blokhorst en Meulman (84. Dekker).

Foto inzet boven : Petrit Krasniqi was de beste man aan oranje zijde, zijn mooiste redding was het tegenhouden van de penalty bij een 0-0 stand.


 Heeft u tips voor de sportredactie van Radio 350?

Mail ons op sport@radio350.nl.