PW klopt SC Rijssen

Na de wedstrijden van afgelopen weken heeft Sportclub de aansluiting bij de top verloren en vandaag staat dan ook nog de wedstrijd tegen een van de betere teams, te weten EFC PW 1885 op de rol. Om iets duidelijker te zijn: de Enschedese Football Club Prinses Wilhelmina, opgericht in 1885, doorgaans aangeduid als PW. Aan de andere kant valt dit seizoen op dat alle teams dicht bij elkaar blijven en bij winst doe je dan zomaar weer mee om de prijzen. Alle reden dus om er vandaag eens goed tegenaan te gaan.

Hoewel Sportclub goed van start gaat, komt het toch met 1-0 achter in de 22e minuut. De verdediging van Sportclub heeft het uitermate moeilijk met de lengte van PW. Na 3 minuten trekt Sportclub de stand weer gelijk. Omdat er een blessure is, wordt de bal over de zijlijn getrapt. Bij de hervatting komt de bal bij Tijs Theijink die de bal richting het doel van PW schiet. Normaal wordt dan door de doelman het spel hervat, wordt er geklapt voor de betoonde sportiviteit en gaat het spel verder. Dit keer ligt de bal echter in het doel en is het dus 1-1. Tijdens alle verwarring vangt Devlin Roesink de bal om deze terug te bezorgen bij PW en krijgt daarvoor prompt geel. Om alle misverstanden weer uit de wereld te helpen, mag PW de 2-1 maken en kan de wedstrijd verder.

Na de rust zet Sportclub druk. Dat leidt bij PW tot vele kleine blessures en een dito afname van de speeltijd. Voor Sportclub leidt de getoonde inzet tot diverse kansen, die helaas niet worden benut. Om de wedstrijd meer te doen kantelen, worden de wissels ingezet. In de 46e minuut komt Julian Bouwman voor Dirk Oosthoek. In de 68e minuut wordt de moegestreden Tijs gewisseld voor Mathijs Tempert, die in de 85e minuut geel krijgt. Jasper Kreijkes komt er tot slot in voor Devlin. Deze zet er geweldig de sokken in maar kan helaas de aansluitingstreffer niet maken. Sportclub zet tot slot alles op alles, neemt risico om de gelijkmaker af te dwingen en dat loopt verkeerd af. PW scoort de derde in de 88e minuut en daarmee is de wedstrijd gespeeld.

Op papier boekt PW dus een duidelijke overwinning, maar Sportclub had vandaag een gelijkspel verdiend.


 Heeft u tips voor de sportredactie van Radio 350?

Mail ons op sport@radio350.nl.